Dry Needling

Dry needling is een behandelmethode van de fysiotherapeut, waarbij door middel van een speciale techniek de spieren/triggerpoints worden aangeprikt, zodat deze snel en langdurig ontspannen raken.

in het kort

Dry needling als ondersteuning van je behandeling

Bij dry needling wordt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald gebruikt, er wordt dus geen vloeistof in de spier gespoten. Dry needling is een veilige en efficiënte methode, waar veel mensen baat bij hebben. Het is ook zeer effectief bij sportblessures, hoofdpijnklachten en ‘frozen shoulders’.

Uitgelicht

TRIGGERPOINTS

Wat zijn triggerpoints

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen die niet alleen pijn in de spier veroorzaken, maar ook in de nabij gelegen zenuwbanen en lichaamsdelen. Ze kunnen ontstaan door tal van oorzaken, waaronder stress, overbelasting enz. Het lichaam bouwt de triggerpoints dus willekeurig en onwillekeurig op.

Hoe uiten triggerpoints zich nog meer

- Pijn en/of stijfheid in een spier - Bewegingsbeperking van gewrichten (bijvoorbeeld de schouder) - Verminderde kracht in de spieren (bijvoorbeeld in de rug) - Anders bewegen door pijn - Tintelingen in armen en benen - Hoofdpijn en/of duizeligheid

Wat is het verschil met acupunctuur

Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ‘energie’ in het lichaam. Deze techniek valt onder de alternatieve geneeswijzen. Dry needling gebruikt meestal één naald, waarmee kortdurend in de spier wordt geprikt. Dry needling werkt op specifieke ‘triggerpoints’ en is dus geen ‘energie’ behandeling. Dry needling valt onder de reguliere zorg en wordt dan ook vergoed door de zorgverzekeraar.

Contact

Ben je op zoek naar een dry needling specialist in Rotterdam?