Sportblessures

Fysiotherapie

In het kort

Blijf niet lopen met een (sport)blessure!

Een verkeerde stap of beweging tijdens het sporten kan al snel een sportblessure veroorzaken. Het kan ook ontstaan wanneer je over een langere periode je gewrichten, spieren of pezen op een verkeerde manier belast. Misschien heb je een verkeerde houding tijdens het sporten of is de opbouw van de training niet geschikt voor jou. Ook het dragen van verkeerde schoenen kan een sportblessure opleveren.

Als je een sportblessure hebt kan dit heel vervelend zijn omdat je dan waarschijnlijk een tijdje je sport niet kan beoefenen. Helemaal vervelend is het wanneer het ook je dagelijkse leven hindert. Fysiotherapie helpt je om snel weer pijn- en blessurevrij door het leven te gaan.

Uitgelicht

Zorg voor goede schoenen

Verkeerde schoenen leiden tot een verkeerd looppatroon en daarmee tot blessures. Laat je goed adviseren en loop niet te lang door op oude schoenen.

Gebruik het juiste trainingsschema

Ook een verkeerde trainingsopbouw is vaak de oorzaak van blessures. Overleg met je therapeut welk schema het best bij jou en je sport past.

Let op na ziekte

Na een periode ziek zijn of zelfs een simpele verkoudheid kan je conditie behoorlijk verminderd zijn. Je therapeut kan je helpen om snel weer op het oude niveau te komen.

Skills & technologies

Web Design
90%
Coding
40%
Programming
70%
Photography
25%
Donec cursus scelerisque eleifend. Sed pretium vitae tortor tempor vulputate. Praesent quis tincidunt justo, ut ullamcorper urna. Aenean non purus in lorem vehicula ornare ut vel justo.

Behandelmogelijkheden

COVID revalidatie

Aanhoudende klachten na corona? Kom bij ons revalideren.

Zwangerschapstraining

Voorbereiden op je bevalling of weer in conditie komen erna? Meld je aan.

Oefentherapie

Kom in beweging voor een beter resultaat.